Naujienos

Naujienos

2016.08.04

Europa Uomo ragina pacientus dalyvauti klinikiniuose tyrimuose

Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija yra Europa Uomo (Europos prostatos vėžio koalicija) narė. Ši organizacija jungia Europos šalių prostatos vėžio draugijas ir skleidžia informaciją apie naujas gydymo galimybes ir būdus padėti vyrams sergantiems prostatos vėžiu.


Šiandien jie dalijasi informacija apie vėžiu sergančiu žmonių dalyvavimą klinikiniuose tyrimuose.


Tik 3 procentai vėžiu sergančių asmenų dalyvauja klinikiniuose tyrimuose. Dauguma mano, kad dalyvavimas klinikiniame tyrime yra rizikingas, laukia gausybė tyrimų ir vaistų. Taip pat, daugelis yra įsitikinę, kad klinikiniai tyrimai yra skirti pacientams, kurių liga yra labai pažengusi arba tiems, kuriems kito gydymo pasirinkimo tiesiog nėra. Daugelis net nežino to, kad yra galimybė dalyvauti klinikiniame tyrime.


Skatinimas dalyvauti klinikiniuose tyrimuose yra svarbi problema, su kuria susiduriama tyrimuose nagrinėjančiuose vėžio vystymąsi. Todėl skatinant pacientų dalyvavimą šiuose tyrimuose būtų galima geriau suprasti kaip gydymo metodas veikia skirtingose demografinėse grupėse ir situacijose.


Vėžiu sergančių pacientų draugijos yra pakankamai gerai informuotos apie dalyvavimą klinikiniuose tyrimuose, todėl gali suteikti patarimų ir žinių. Draugijos, atstovaudamos pacientų nuomonę, gali prisijungti prie to, kaip yra kuriami klinikiniai tyrimai. Sėkmingas tokio dalyvavimo pavyzdys yra pacientų prisidėjimas prie dauginės mielomos gydymo pažangos ir ligos eigos pakeitimo.


Pacientai nusipelnė žinoti, kad jų dalyvavimas prisidėjo prie įrodymų, reikalingų gydymo naujovėms pasistūmėti į priekį, atsiradimo.


Svarbiausi draugijų tikslai: atstovauti pacientų nuomonę klinikinių tyrimų kūrime, skatinti pacientų dalyvavimą klinikiniuose tyrimuose.


Tikime, kad mūsų pastangos turės reikšmės skatinant kovą su vėžiu.

Sprendimas: Rokas seo