Naujienos

Naujienos

2022.12.06

„Barzdotas lapkritis“ – akcija vyrams ir jų šeimoms

„Barzdotas lapkritis“ – akcija vyrams ir jų šeimoms, kurį jau ne pirmus metus šalyje  organizuoja Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija.  Lapkričio 25 d., Klaipėdoje ir Gargžduose įvyko renginys-akcija „Nedelsk – gyvenimas tik vienas“.  Akcija skirta priminti visuomenei, kad kasmet prostatos vėžys pažeidžia daugiau kaip 2000 Lietuvos vyrų. Liga sunki ir pavojinga, bet tinkamai gydomas žmogus gali gyventi ilgai. Kiekvienam vyresniam vyrui labai svarbu periodiškai tikrintis – vėžys turi būti nustatytas kuo anksčiau, o nustačius – gydomas šiuolaikiniais patikimais metodais.

Susirinkusieji  vyrai, kartu su savo mylimomis moterimis, šeimos nariais gavo išsamią ir profesionalią medicininę  informaciją apie prostatos vėžio prevenciją, dalyvavo loterijoje, kurioje  atsakydami į specialistų klausimus laimėjo dovanų kuponus bei prizus sveikatos patikrai. Prizus įsteigė renginio rėmėjas  UAB Medica praktica laboratorija. Norisi pasidžiaugti, kad akcijoje dalyvavo, skaitė pranešimus, atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus medikai iš Klaipėdos ir Vilniaus:  Artūras Čiuvašovas -  Klaipėdos respublikinės ligoninės radiologas; dr. Valdas Banys, Vilniaus universiteto, Medicinos fakulteto lektorius;  Giedrius Jočys - Klaipėdos universitetinės ligoninės urologas. Klaipėdoje renginį organizavo Klaipėdos universiteto Atvirasis forumas, o Gargžduose – visuomeninė organizacija „Bendrai“.

Paulius Rakštys – Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas, Europa UOMO valdybos narys, POLA valdybos narys.

Renginio rėmėjai ir draugai:
Ipsen Pharma SAS Lietuvos filialas,
Bayer UAB
Medicina practica UAB

Sprendimas: Rokas seo